COACHING

Hoe werk ik?

Ik werk met de visie dat ieder mens heel en volmaakt op deze wereld komt. Ieder kind met zijn eigen verlangens, wensen, emoties, kwetsbaarheden, karaktereigenschappen, kwaliteiten enz.

Opvoeding

Door onze opvoeding en omgeving leren we al heel snel een rol aan te nemen. De rol van kind, scholier, werknemer en ga zo maar door. Vaak leren we in deze rol om niet teveel van onszelf te laten zien. We moeten sterk zijn en we willen niet dat mensen te dichtbij ons komen.
Daardoor verleren we op jonge leeftijd hoe het is om kwetsbaar, open en eerlijk te zijn. We leren om ons aan te passen en vergeten wie we zijn, wat we graag zouden willen en wat onze verlangens zijn. Vaak ontwikkelen we tegelijkertijd een (eet)verslaving om de weggestopte verlangens en kwetsbaarheden te verdoven.

Mijn ervaring is, dat coaching het meest effectief werkt als we gelijkwaardig zijn. Jij leert van mij, ik leer van jou.

Doordat ik geen toneel speel of de rol aanneem van therapeut of coach maar Liesbeth blijf en jij niet de rol als cliënt aanneemt, is het makkelijker om open en eerlijk met elkaar te communiceren. Tegelijkertijd maakt de gelijkwaardigheid dat je leert om zelf verantwoordelijkheid te dragen en te halen wat je op dat moment nodig hebt.

Daarnaast ondersteun ik je graag in het vrij worden van een (eet)verslaving. Hoe deze er ook voor jou uitziet.
Samen met jou kijk ik graag naar wat je na verloop van tijd kwijt bent geraakt aan verlangens, ideeën, wensen, kwaliteiten en karaktereigenschappen.
Waar heb je je teveel aangepast, welke oordelen mag je afleggen wat wil je graag weer terug vinden.
We hoeven nooit ver te zoeken, alles is in de kern al aanwezig!

TOP