LIESBETH

Dit ben ik en dit is mijn verhaal

Liesbeth Rozema

Vrij Eten Coach en gevestigd in Groningen.

Eerlijk, enthousiast, gevoelig, oprecht, ongeduldig, levensgenieter, stoer, eigenwijs, onrustig, dromer en perfectionistisch.
Waarschijnlijk vergeet ik nog een aantal, maar deze eigenschappen beschrijven het beste hoe ik ben.
Samen met mijn vriend, woon ik in Groningen.

Wijn is mijn passie. Ik heb een tijd in een wijnzaak gewerkt en tegelijkertijd de Vinologenopleiding gevolgd.
Koken, bakken, wijn en genieten van lekker eten is voor mij ontzettend belangrijk. Door mijn jarenlange eetverslaving zie ik steeds vaker dat dit voor veel om ons heen een strijd is geworden.
Mijn tweede passie is, om jou en anderen liefdevol te ondersteunen in het vrij worden van een (eet)verslaving.

Ik was een jaar of 4, toen ik voor het eerst hoorde dat ik dik was. Ik was hoogstens een mollige kleuter, maar deze woorden zijn me altijd bijgebleven. In de jaren die volgden kreeg ik deze woorden steeds vaker te horen. Van kinderen èn volwassenen. Op een gegeven moment ging ik erin geloven, ik ontwikkelde een laag zelfbeeld en een eetverslaving.
Als kind wist ik al als geen ander wat lijnen was en als puber werd ik hier heel goed in. Ik merkte ook dat het gewenste effect (afvallen) uit bleef en dat ik soms meer ging eten omdat ik mijzelf heel veel verbood.
Na heel wat lijnpogingen, ontdekte ik toen ik 19 was dat helemaal niet eten zijn vruchten afwierp. Ik was heel goed in streng zijn voor mijzelf en de kilo's vlogen eraf. Daarnaast leverde het iets op waar ik al jaren naar op zoek was: het verdoven van gevoelens en onzekerheden. Door mijn hooggevoeligheid komen prikkels hard binnen. Door nauwelijks te eten konden deze eindelijk verdooft en vergeten worden.
Hierna heb ik 4 jaar lang anorexia gehad. Hiervoor ben ik een aantal keren in het ziekenhuis opgenomen.

Ook heb ik een tijdje in een kliniek gezeten. Ik kon hier absoluut mijn draai niet vinden en voelde me onbegrepen. Eetlijsten en wegen gaven mij geen handleiding voor hoe ik werkelijk vrij kon zijn, maar maakten me nog meer in de war. Mijn angst voor het leven en falen, daar konden ze weinig mee. In plaats van het leven aan te gaan, bleef ik in mijn bekende eetverslaving en konden ze mij niet het vertrouwen geven dat ik het leven aan zou kunnen. Ik had tenslotte anorexia en zou niet meer voor mijzelf kunnen denken.

Na een intensieve behandeling in Portugal, vond ik het plezier in mijn leven weer terug. Vrij snel daarop hoorde ik over Monique Rosier en haar methode 'Vrij eten' tijdens een aflevering van De Wandeling.
Dit was een feest van herkenning, eindelijk iemand die echt begreep waar een eetverslaving om gaat. Ik was hier zo door geraakt, dat ik meteen haar boek bestelde en deze in een ruk uitlas.
De eerste sessies bij Monique volgden en ik boekte snel vooruitgang. Ik leerde weer om naar mijn gevoel te luisteren in plaats van naar mijn hoofd. Want die zat me zo vaak in de weg.
De jaren daarna wisselden af met vrij eten en met streng zijn voor mijzelf. In deze periode heb ik veel sessies bij Linda Van Toor gevolgd (vrij eten coach), die mij intensief begeleid heeft in mijn proces.
Het aankomen, gokjes nemen en op gevoel gaan eten vond ik moeilijk, maar ik werd ook weer mijzelf. Ik ging weer met twee benen in het leven staan.
Nu leef ik mijn leven en geniet ik van alles wat ik mag eten en ben ik hierin vrij.
Na mijn eetverslaving wilde ik graag anderen hierin ondersteunen om weer vrij en heel te worden.
Februari 2018 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Om nog meer mensen te kunnen helpen en te bereiken ben ik op het moment druk bezig om mijn eigen online coaching en trajecten aan te bieden.

Mijn tweede passie word eindelijk werkelijkheid.

TOP